AKSARAY / MERKEZ - Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi

0382 5020761
CUMHURİYET MAH. 7485 SK. NO 1 MERKEZ / AKSARAY
Vizyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin bütün bölümlerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; Özellikle İlahiyat Fakültelerini tercih eden öğrenciler için İslâm dininin inançları ve esasları konusunda sağlam bir altyapı oluşturmak; Bu çerçevede ufku geniş, gerek ülke gerçekleri gerekse küresel sorunların farkında olan din öğretimi alanında akademik çalışmaları yürütebilecek donanıma sahip altyapı oluşturma gayreti içindeyiz. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
Başarılar
2014/2015 Eğitim-Öğretim yılından itibaren erkek öğrenci kayıt kabulüyle Eğitim-Öğretim faaliyetlerine başlayan okulumuz, 2021/2022 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak yeni adresinde yeni binasıyla Eğitim-Öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Tam gün
Ulaşım
Halk otobüsleri(TOKİ Sarı otobüsler veya Yenimahalle Kırmızı Otobüsler) // Okul Servisleri
Şehir merkezinde, çok kolay ulaşılabilen bir konumdadır.
Merkezde (5 km.)
60 - Sınavlı 60 - Sınavsız
Futbol, futsal, basketbol, voleybol, masa tenisi, badminton, güreş, bocce